C-vitamin rendelése

A C-vitamin és a szív

(5/2)

1987-ben rendezték meg a III. C-vitamin konferenciát, melyen az előadók több olyan kutatási eredményről számoltak be, melyek azt igazolták, hogy minél magasabb az emberi szervezet C-vitamin szintje, annál kisebb az esélye annak, hogy szív- és érrendszeri megbetegedéstől szenvedjen az adott alany. Ez a tény tapasztalatilag is igazolható, hiszen az északi országokban, ahol a friss zöldség és gyümölcs szinte hiánycikknek számít, két és félszer gyakrabban haláloznak el szívinfarktusban, mint a déli országokban.

c-vitamin-sziv

1999-ben egy vizsgálat során arra jutottak, hogy napi 500 mg C-vitamin hosszan tartó fogyasztása képes visszafordítani a már kialakult szív- és érrendszeri károkat akár már egy hónap elteltével is.

2002-ben egy kísérlet során megállapították, hogy a vér magas C-vitamin tartalma védi az erek falát és megőrzi azok rugalmasságát. E vizsgálat szerint naponta 2500 mg C-vitamint kellene fogyasztani.

Egy 2003-as vizsgálat szerint 2000 mg C-vitamin jobban tágítja az ereket az éroperációra váró dohányzó és nem dohányzó betegek között, mint az e célra használt Diltiazem nevű gyógyszer.

Egy 2004-es kísérlet igazolta azt az állítást, mely szerint napi 1000 mg C-vitamin bevitele jelentősen képes csökkenteni a vérnyomást a fiatal embereknél. Tehát a C-vitamin nagy dózisban való fogyasztása a megelőzésben is fontos szerepet játszik.

Az eredmények tehát igazolják, hogy a C-vitamin segít megvédeni az erek falát, csökkenti a koleszterinszintet és a különböző oxidációs károsodásokat. Ha rendszeresen szedünk nagy mennyiségben C-vitamint, akkor csökkentjük a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, védve vagyunk az infarktustól, a magas vérnyomástól és az agyvérzéstől. Tehát érdemes a C-vitamint nagy dózisban fogyasztani, hogy elkerüljük a különböző, komoly szövődményekkel járó betegségeket.

Vélemények (2)

Zsuzsi

2020. Aug 22.
Ami tetszik:Mindenki számára elérhető!
Ami nem tetszik:

Egy "csodaszer"...éljünk vele!

Lajos 09

2020. May 29.
Ami tetszik:Minden
Ami nem tetszik:

Klassz! Jó, hogy fel lett találva!