A C-vitamin és a szív

1987-ben rendezték meg a III. C-vitamin konferenciát, melyen az előadók több olyan kutatási eredményről számoltak be, melyek azt igazolták, hogy minél magasabb az emberi szervezet C-vitamin szintje, annál kisebb az esélye annak, hogy szív- és érrendszeri megbetegedéstől szenvedjen az adott alany. Ez a tény tapasztalatilag is igazolható, hiszen az északi országokban, ahol a friss zöldség és gyümölcs szinte hiánycikknek számít, két és félszer gyakrabban haláloznak el szívinfarktusban, mint a déli országokban.

c-vitamin-sziv

1999-ben egy vizsgálat során arra jutottak, hogy napi 500 mg C-vitamin hosszan tartó fogyasztása képes visszafordítani a már kialakult szív- és érrendszeri károkat akár már egy hónap elteltével is.

2002-ben egy kísérlet során megállapították, hogy a vér magas C-vitamin tartalma védi az erek falát és megőrzi azok rugalmasságát. E vizsgálat szerint naponta 2500 mg C-vitamint kellene fogyasztani.

Egy 2003-as vizsgálat szerint 2000 mg C-vitamin jobban tágítja az ereket az éroperációra váró dohányzó és nem dohányzó betegek között, mint az e célra használt Diltiazem nevű gyógyszer.

Egy 2004-es kísérlet igazolta azt az állítást, mely szerint napi 1000 mg C-vitamin bevitele jelentősen képes csökkenteni a vérnyomást a fiatal embereknél. Tehát a C-vitamin nagy dózisban való fogyasztása a megelőzésben is fontos szerepet játszik.

Az eredmények tehát igazolják, hogy a C-vitamin segít megvédeni az erek falát, csökkenti a koleszterinszintet és a különböző oxidációs károsodásokat. Ha rendszeresen szedünk nagy mennyiségben C-vitamint, akkor csökkentjük a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, védve vagyunk az infarktustól, a magas vérnyomástól és az agyvérzéstől. Tehát érdemes a C-vitamint nagy dózisban fogyasztani, hogy elkerüljük a különböző, komoly szövődményekkel járó betegségeket.

BioCo Retard C-vitamin1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

BioCo Retard C-vitamin 1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

Nyújtott felszívódású, hosszan tartó hatású C-vitamint és csipkebogyó kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta. 

Ár: 2890 Ft
Megnézem

BioCo C + D duo RetardC-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

BioCo C + D duo Retard C-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

A BioCo C+D duo nagy mennyiségben tartalmaz C- és D-vitaminokat, melyek hozzájárulhatnak immunrendszerünk normál működéséhez.

Ár: 2990 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Herz C vitamin 1050mg PURE 60db

Dr. Herz C vitamin 1050 mg PURE 60db

Az immunerősség megőrzéséért - kapszulánként 1050 mg C-vitamin tartalommal

Ár: 1995 Ft
Megnézem
Értékelések (2)