liposzómás C-vitamin

Mielőtt bemutatjuk a liposzómás C-vitamint, érdemes tisztázni, hogy mi a liposzóma. A liposzóma egy apró, gömbalakú foszfolipid molekula, a gömb belsejében egy vízcseppel. Leginkább mesterségesen szoktunk létrehozni ilyen molekulákat, hogy bizonyos hatóanyagokat könnyen, és hatékonyan el tudjunk juttatni a szövetekbe. A foszolipid mint vegyület egyáltalán nem testidegen, sejteink membránját alkotják, de a sejtek működéséhez is elengedhetetlenek, mivel ezek szállítják el a sejtekhez a tápanyagokat.

c-vitamin-citrom6

Liposzómák a természetben főleg az anyatejben fordulnak elő, ezek a gömböcskék teszik lehetővé, hogy a csecsemő szervezete a lehető leghatékonyabban tudja hasznosítani az anyatejben lévő tápanyagokat.

Ugyanezen az elven működik a liposzómás C-vitamin is, a liposzómák segítségével tudjuk eljuttatni a sejtekig a C-vitamint, de abban is segít, hogy szervezetünk ne válassza ki olyan hamar, mint a hagyományos C-vitamint. A liposzomális technológia előnye, hogy a foszfolipid réteg megvédi a vízben oldott hatóanyagot - jelen esetben a C-vitamint -, így az nem bomlik le, nem oxidálódik, tehát sértetlenül kerül a sejtekbe.

Ez azt jelenti, hogy a liposzómás C-vitamin közel 100%-ban hasznosul. Ennek köszönhető, hogy a liposzómás és a hagyományos C-vitamin adagolása igen eltérő. Míg a hagyományos C-vitaminból az megszokott adagolás 500-1000mg, addig a liposzómás C-vitaminból 300-400mg naponta. A napi dózis emelésére inkább csak betegség esetén van szükség.

A liposzomális C-vitamin nem összetévesztendő az aszkorbil-palmitáttal! Az aszkorbil-palmitát az ún. zsírban oldódó C-vitamin, aszkorbinsavból és palmitinsavból épül fel, szájon át történő adagolása azonban nem annyira hatásos. Az aszkorbil-palmitát az emésztés során két alkotórészére bomlik mielőtt belépne a vérkeringésbe, tehát végső soron ugyanazt érjük el, mintha hagyományos C-vitamint szednénk.

C-vitamin tartalmú étrendkiegészítők

LIPOCELL C-vitaminliposzomális étrend kiegészítő 250ml

LIPOCELL C-vitamin liposzomális étrend kiegészítő 250ml

LipoCell C-vitamin liposzómákba (mikroszkopikus kapszulák) zárt C-vitamint tartalmaz, így jelentősen megnőhet az aktív hatóanyagok felszívódása a bélrendszerben.

Ár: 3195 Ft
Megnézem

LIPOCELL C-vitaminliposzómás étrend kiegészítő 500ml

LIPOCELL C-vitamin liposzómás étrend kiegészítő 500ml

LipoCell C-vitamin liposzómákba (mikroszkopikus kapszulák) zárt C-vitamint tartalmaz, így jelentősen megnőhet az aktív hatóanyagok felszívódása a bélrendszerben.

Ár: 5195 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!