D-vitamin az egészségünk megőrzéséhez

A vitaminok elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez, így a D-vitamin is. A D-vitamin az egyetlen vitamin, amelyet a szervezet napfény hatására maga is képes előállítani, így sok esetben merül fel a D-hormon elnevezés is. A napfény hatására a szervezetben termelődő D-vitamin a legideálisabb eset a D-vitamin pótlására, azonban a mai társadalomra elsősorban a kevés napon töltött idő jellemző. Ez pedig a D-vitamin hiány kialakulásához vezet, amely számos megbetegedés megjelenésének előfutára. Így a D-vitamin megfelelő mennyiségű és rendszeres pótlása a legtöbb ember számára elengedhetetlen lenned-vitamin a napfény hatására

Fontos! A D-vitamin szint egy egyszerű vérvétellel ellenőrizhető, így bárki meggyőződhet arról, milyen szinten van szervezetében a D-vitamin.

A következőkben tekintsük át, milyen pozitív hatással van a szervezetünkre a megfelelő D-vitamin szint. 

A D-vitamin jótékony hatásai

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amelyet mindenki az erős csontozat kialakításával és fenntartásával köt össze. A csontrendszer vitaminnak is ismert D-vitamin azonban egy igazán komplex vitamin, amelyre valamennyi szervrendszerünk igényt tart a megfelelő működéshez.

  • Egészséges csontfejlődés

A D-vitamin segítségével hatékonyan támogatható a kalcium csontokba épülése, amelynek köszönhetően biztosítható az egészséges csontfejlődés. A megfelelő mennyiségű D-vitamin pótlása már a csecsemőkorban elkezdődik, hiszen elengedhetetlen az egészséges vázrendszer és csontozat kialakításához.

  • Csontritkulás

Ahogy csecsemőkorban, úgy az idősebb korban is elengedhetetlen a D-vitamin megfelelő pótlása és szinten tartása. Hiszen a kor előre haladtával megnő a csontritkulás kialakulásának esélye, valamint az esetleges csonttörések gyakorisága is megfigyelhető.

  • Immunrendszer megfelelő működésének támogatása

Kevesen tudják, de a D-vitamin éppen annyira fontos a csontrendszer, mint az immunrendszer számára. A megfelelően működő immunrendszerhez ugyanis elengedhetetlen a szükséges D-vitamin szint is, amelynek köszönhetően betegségek előzhetők meg. Egy stabilan működő immunrendszernek köszönhetően a különféle betegségek is könnyebben győzhetők le, legyen szó vírusos, vagy akár komolyabb megbetegedésről egyaránt

  • Fogak védelme

A csontok vitaminja, vagyis a D-vitamin a fogak számára is elengedhetetlen. Szoros kapcsolat van a fogak épsége és a D-vitamin között. A D-vitamin hiánya ugyanis a fogak gyors romlásához és a fogszuvasodás kialakulásához is vezethet.

  • Pikkelysömör ellen

A pikkelysömör kialakulása is összefüggésbe hozható a szervezet alacsony D-vitamin szintjével. A megfelelő mennyiségű D-vitamin pótlásával a pikkelysömör okozta kellemetlen tünetek is hatékonyan enyhíthetők.

D-vitamin szerepe

Látható tehát, hogy a D-vitamin, mennyire fontos vitamin a szervezet megfelelő működéséhez. A csontok fejlődésében betöltött szerepe mellett számos jótékony hatással bír. Fontos szerepet játszik a rákos, tumoros megbetegedések megelőzésében, továbbá a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében egyaránt. Nélkülözhetetlen a fogak egészségének megőrzéséhez, az immunrendszer megfelelő működéséhez, továbbá különféle bőrbetegségek megelőzéséhez is. 

A megfelelő mennyiségű és minőségű D-vitamin termék fogyasztása tehát elengedhetetlen a jól működő szervezet számára. 

BioCo Retard C-vitamin1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

-22% BioCo Retard C-vitamin 1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

A készítmény C-vitamin tartalma fokozatosan szabadul fel a szervezetben. A hosszan tartó hatás révén folyamatosan biztosíthatjuk szervezetünk C-vitamin szükségletét.

Ár: 2890 Ft
3690 Ft
Megnézem

BioCo C + D duo RetardC-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

-21% BioCo C + D duo Retard C-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

A BioCo C+D duo nagy mennyiségben tartalmaz C- és D-vitaminokat, melyek hozzájárulhatnak immunrendszerünk normál működéséhez.

Ár: 2990 Ft
3790 Ft
Megnézem
Újdonság

Biosynex AutotestCovid-19 gyorsteszt 1db

-34% Biosynex Autotest Covid-19 gyorsteszt 1db

Ez az otthoni gyorsteszt meghatározza, hogy a tesztelt személy kapcsolatba került-e a COVID-19-ért felelős vírussal. Érzékenység és specificitás A Biosynex COVID-19 otthoni gyorstesztet klinikai igazolt diagnózissal hasonlít

Ár: 5970 Ft
8990 Ft
Megnézem
Újdonság

Naturland Vas+C szervesvassal 150ml

-17% Naturland Vas+C szerves vassal 150ml

Szerves vassal és C-vitaminnal a fáradtság és a kimerültség csökkentésére.  

Ár: 1925 Ft
2310 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!