D-vitamin az egészségünk megőrzéséhez

A vitaminok elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez, így a D-vitamin is. A D-vitamin az egyetlen vitamin, amelyet a szervezet napfény hatására maga is képes előállítani, így sok esetben merül fel a D-hormon elnevezés is. A napfény hatására a szervezetben termelődő D-vitamin a legideálisabb eset a D-vitamin pótlására, azonban a mai társadalomra elsősorban a kevés napon töltött idő jellemző. Ez pedig a D-vitamin hiány kialakulásához vezet, amely számos megbetegedés megjelenésének előfutára. Így a D-vitamin megfelelő mennyiségű és rendszeres pótlása a legtöbb ember számára elengedhetetlen lenned-vitamin a napfény hatására

Fontos! A D-vitamin szint egy egyszerű vérvétellel ellenőrizhető, így bárki meggyőződhet arról, milyen szinten van szervezetében a D-vitamin.

A következőkben tekintsük át, milyen pozitív hatással van a szervezetünkre a megfelelő D-vitamin szint. 

A D-vitamin jótékony hatásai

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amelyet mindenki az erős csontozat kialakításával és fenntartásával köt össze. A csontrendszer vitaminnak is ismert D-vitamin azonban egy igazán komplex vitamin, amelyre valamennyi szervrendszerünk igényt tart a megfelelő működéshez.

  • Egészséges csontfejlődés

A D-vitamin segítségével hatékonyan támogatható a kalcium csontokba épülése, amelynek köszönhetően biztosítható az egészséges csontfejlődés. A megfelelő mennyiségű D-vitamin pótlása már a csecsemőkorban elkezdődik, hiszen elengedhetetlen az egészséges vázrendszer és csontozat kialakításához.

  • Csontritkulás

Ahogy csecsemőkorban, úgy az idősebb korban is elengedhetetlen a D-vitamin megfelelő pótlása és szinten tartása. Hiszen a kor előre haladtával megnő a csontritkulás kialakulásának esélye, valamint az esetleges csonttörések gyakorisága is megfigyelhető.

  • Immunrendszer megfelelő működésének támogatása

Kevesen tudják, de a D-vitamin éppen annyira fontos a csontrendszer, mint az immunrendszer számára. A megfelelően működő immunrendszerhez ugyanis elengedhetetlen a szükséges D-vitamin szint is, amelynek köszönhetően betegségek előzhetők meg. Egy stabilan működő immunrendszernek köszönhetően a különféle betegségek is könnyebben győzhetők le, legyen szó vírusos, vagy akár komolyabb megbetegedésről egyaránt

  • Fogak védelme

A csontok vitaminja, vagyis a D-vitamin a fogak számára is elengedhetetlen. Szoros kapcsolat van a fogak épsége és a D-vitamin között. A D-vitamin hiánya ugyanis a fogak gyors romlásához és a fogszuvasodás kialakulásához is vezethet.

  • Pikkelysömör ellen

A pikkelysömör kialakulása is összefüggésbe hozható a szervezet alacsony D-vitamin szintjével. A megfelelő mennyiségű D-vitamin pótlásával a pikkelysömör okozta kellemetlen tünetek is hatékonyan enyhíthetők.

D-vitamin szerepe

Látható tehát, hogy a D-vitamin, mennyire fontos vitamin a szervezet megfelelő működéséhez. A csontok fejlődésében betöltött szerepe mellett számos jótékony hatással bír. Fontos szerepet játszik a rákos, tumoros megbetegedések megelőzésében, továbbá a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében egyaránt. Nélkülözhetetlen a fogak egészségének megőrzéséhez, az immunrendszer megfelelő működéséhez, továbbá különféle bőrbetegségek megelőzéséhez is. 

A megfelelő mennyiségű és minőségű D-vitamin termék fogyasztása tehát elengedhetetlen a jól működő szervezet számára. 

C-vitamin tartalmú étrendkiegészítők
Újdonság

Lipocell C1000 250ml

Lipocell C1000 250ml

LipoCell C1000 Liposzómás C-vitamin és bioflavonoid tartalmú folyékony étrend-kiegészítő narancs ízesítéssel.

Ár: 3490 Ft
Megnézem

Vitaking C-1000 + D-4000NE vitamin tabletta 90db

Vitaking C-1000 + D-4000 NE vitamin tabletta 90db

Minden tabletta 1000 mg C-vitamint, 4000 NE D-vitamint és 50 mg citrus bioflavonoidot tartalmaz! Kiváló minőség, magas hatóanyag tartalom,  kitűnő ár/érték arány!

Ár: 3730 Ft
Megnézem

GAL C-komplex 1333 mgkapszula 90 db

GAL C-komplex 1333 mg kapszula 90 db

Nagy dózisú C-vitamint, valamint annak felszívódását és újrahasznosulását segítő növényi kivonatokat tartalmaz bioflavonoidokkal együtt.

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!